сряда, 11 ноември 2009 г.

Грип vs. Facebook


Изненадващо, но прилики между грипа и Facebook има! :))
Ето ги и тях, чувствайте се свободни да добавите такива, за каквито не съм се сетила в коментарите:

1. Всички говорят за него
Независимо дали става дума за медии, приятели, познати, та дори и непознати на обществено място. На мястото на думичката "него" може да се настани удобно както грипът, така и Facebook.

2. Социализираш се с околните на тази тема
В крайна сметка, когато обсъдите позитивите и негативите на социалните мрежи, продължавате разговора в насока: "Малии, как са истерясали всички с този грип" и никога не настъпва неловко мълчание. Истинско бонус ниво пък е да кажеш как във Facebook си прочел, че еди-кой-си се е разболял от грип и натам подробности ;)

3. Когато имаш което и да е от двете, "адваш" всичките си приятели.

4. Знаеш здравословния статус на всички около теб
Кой кашля, колко кашля, колко му е температурата и какво прави по въпроса е само част от палитрата на подробности, които те вълнуват за здравето на околните.

5. Всеки се чувства свободен да направи коментар по случай статуса ти
Дали ще цъкне бутона "Like" или ще те посъветва кое хомеопатично лекарство ще те оправи за няколко часа от грипа, у човека се заражда ангажираност към твоя личен статус.

6. Споделяш информация за себе си, която не споделяш в ежедневни условия
И грипът, и Facebook предразполагат да изразиш повече от моментното си емоционално и физическо състояние, отколкото когато си здрав и офлайн.

7. Получаваш недоброволно повече от необходимата ти информация
Информационната стойност на теста: "Колко процента е сигурно, че ще се напиеш тази вечер?" е същата за мен като тази на зловещото ежечасово отброяване на жертвите на грипа по телевизията. Не знам за вас.

8. Бързо заразяваш околните
Независимо дали ще напълниш приятелчето с бацили или ще го зарибиш на Facebook е факт, че и двете се предават много бързо и лесно по въздушен път и са силно заразни.

9. Изглеждаш по-ерудиран в очите на останалите, като демонстрираш колко си в крак и с двете. Признай си, мислиш си, че знаеш по-добре от лекарите. Знаеш и по-добре от програмистите и маркетинговите специалисти, че новият пореден Facebook за нищо не
става, аман.

10. И не на последно място - когато те хване грип можеш да си седиш цял ден увит в одеало и да си цъкаш в Facebook. За съжаление, съвсем не е изключено компютърът ти да хване вирус след престой в Facebook.

Със здраве и с песен!

P.S: Един приятел допълва нещо ключово: Всъщност Facebook e грип. Оказва се обаче, че и грипът е Facebook - постоянно се опитва да събере всички в себе си и ги насърчава да поканят и още приятели.

Няма коментари:

Публикуване на коментар