понеделник, 7 декември 2009 г.

Предложение към Съдбата


(във връзка с оптимизирането на моето скромно съществуване)

Уважаема Съдба,

Моля да бъдат добавени следните функции към Живота ми с цел по-лесното му и ефективно протичане. Считам, че добавянето им е важно, за да изгладим комуникацията помежду си и да не бъдете занимавана повече от моя страна с незначителни казуси, които могат да бъдат разрешени по технологичен път. Към тази молба прилагам списък с предложенията ми за оптимизация.

1. Save as
Ето от това имам нужда когато паркирам, благодаря, с черешка на върха!
Тази функция ще спести време по отношение на опитите „проба-грешка”, като същевременно запази ценния житейски опит. Добавянето на Save as… към живота ми ще допринесе в сферите на кулинарията (чувствително), академичния ми успех в университета, вземането на нелогични любовни решения, съобщаването на неприятни новини и влизането в конфликт с други човешки същества.

2. Backspace
Изобщо не Ви моля за нещо толкова голямо като „да върна времето назад” или „да променя хода на съдбата”, в никакъв случай. Може да се каже, че това е една PR опция, необходима за козметични промени. Тя ще изключи напълно случването на малки гафчета, които усложняват Вашата работа в последствие, неприятни, случайно изпаднали реплики, издаване на тайни, излагане пред хора, пиянски засрамващи вечери и така нататък. Например: „Така ли казах? Неее... (цък-цък-цък) Това имам предвид”.

3. Undo
Една по-сериозна опция, с един по-сериозен потенциален принос към по-щастливото ми битие. Добавянето на Undo в моето съществуване ще помогне на поправянето на грешките, които преговарям преди да заспя, макар че са с отдавна изтекъл срок на годност. Разбира се, не разчитам да е неограничена, но тази функция, припомням, ще улесни особено работата Ви по моята история. Unlove и Unsay са още две подфункции, които заслужават да се разработят в отделни възможности.

4. Hide
Защо е необходимо да зареждам всички ненужни емоции всеки път като започне песен, или чакам на светофар, или си мия зъбите? Процесът на съществуването ми ще се олекоти съществено, ако не обмислям „Ами ако...” и „Какво ли ще стане, ако...” варианти, които не са необходими за изпълняването на дадената, настояща задача. Необръщането на внимание на дребните дразнещи факти ще помогне за влагането на повече внимание във важните неща и респективно в моето развитие като човек. Ако е възможно, нека Hide опцията да работи и с досадни хора, благодаря!

Няма да бъда нескромна и да искам и Paste функция, с помощта на която направо да пренасям мислите си в съществуване, но при успешно интегриране на горните опции към Живота ми, ще бъде разработено като отделен проект.

Вярвам, че съм достатъчно зрял и отговорен човек, за да използвам тези възможности разумно.

Надявам се молбата ми да бъде удовлетворена.

Искрено Ваша,

И.

P.S: А ето това бутонче как да се разберем да го махнем? Да се черпим нещо, а?

3 коментара:

  1. След приятелски одит на написаното установих, че няма да е излишно и прибавянето на функцията Delete, защото някои хора и събития просто нямат място в нашия живот. В такива случаи Undo и Hide са просто недостатъчни. Вярно е, че при тази опция съществува и вероятността да изтриеш нещо по грешка, затова е хуваво да ти излиза следния надпис преди фаталното натискане на бутона „Вие пожелахте да изтриете еди кое си събитие или еди кой си човек. Наистина ли искате да продължите?”. В същност, интересното тук е, че тази функция се прилага само по отношение на твоя живот. Същите хора и събития, които ти считаш за успешно премахнати, могат да нахлуят отново в живота ти. И тогава може би ще трябва допълнително да помолиш съдбата и за Firewall.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз бих добавила Play & Pause. Особено полезно, ако си все на режим Work :)

    ОтговорИзтриване
  3. а опцията shuffle? каквото и да означава това :Р

    ОтговорИзтриване